Tuesday, 20 December 2011

Serah segala-galanya..

Assalamualaikum... sekarang ni aku nak tulis entry yang berkaitan "Serah segala-galanya" sekarang ni zaman moden kebanyakan budak2 zaman sekarang ni jarang yang jmpe single..nak usha sikit mesti cakap "sorry,dah berpunye..hehehe" banyak kes dah jdi macam tu..couple tu it's okkey cme 1 je, jgelah boddy jngan lah buat baby tanpa daddy okey ?? sesetengah perempuan ni biler dah couple bkn main setia lagi..aku tak cakap couple then setia tu salah..cme yang salah tu "serah segala-galanya" means serah boddy kat pkwe (fham2 sndri klu x fham) ni bukan nak sindir kpd kaum hawa sekalian cme nak bagi peringatan shaja...korang brcinta zaman skolah ni x smstinye kekal setia mcm mne pun klu x jodoh x deh lah.. klu dah serah smua tu x smstynye si pngguna badan tu bakal suami anda...ingatlah pesanan ku untuk korang wahai kaum hawa "jagalah maruah mu wahai kaum hawa, wahai kaum hawa...dirimu tercipta begitu indah lalu jangan kau cemarkan ia..jagalah maruah mu dengan sebaik-baiknya...janganlah kau perlihatkan mahkota mu kepada perosak tubuh mu...tutuplah susuk tubuh mu dengan sebaik-baik pakaian, bukan dengan balutan..kerana islam menyuruh mu menutupi bukan membaluti...wahai kaum hawa yang bakal menjadi istri kepada kaum adam, jadilah muslimah sejati...janganlah kamu menjadi muslimah pada keturunan...jika kau mahu disanjung tinggi,maka jagalah akhlak muliamu...

 Wahai insan sekalian, dunia sekarang ni dunia akhir zaman...aku smakin takut melihat perbuatan umat akhir zaman ni...mereka terlalu berani...berani x bertmpat..berani yang terlalu berani yang kadang2 tak terjankau dek akal yang normal...faham ke korang ape yang aku maksud kan???? berani untuk memakai legging, berani memakai senglet, berani memakai seluar pendek, berani memakai baju setengah badan, berani memakai baju ala ala berkemban... ape pndangan korang berkenaan ini???? kadang kala tudung hanyalah perhiasan... pakai tudng nampak dada, pakai tudung nampak rambut..pakai tudung tapi baju ketat , baju pndek..bila duduk semua terabur nampak segala2nya...apakah smua tu???? Seringkali kita mendengar kes rogol bunuh... lepas tu nak salahkan lelaki?? patut ke macam tu?? sepatutnya jika kaum hawa pandai untuk menjaga mahkota mereka kejadian rogol dan sebagainya tidak terjadi di kalangan kita...adakah anda perpndapat ini salah lelaki shaja??? kaum hawa sebagai wanita juga perlulah sedar...pakaian menjolok mata nampak itu nampak ini boleh menaikkan nafsu lelaki tanpa sedar kita tak tahu...tak begitu wahai kaum hawa sekalian ???? ini sebagai renungan,...

0 comments:

Post a Comment