Wednesday, 14 December 2011

Perbezaan anda muslim or tdak..

Assalamualaikum and salam sejahtera... tengah2 aku walking2 ni banyak sangat orang post langsung tak ade "SALAM" kenape ye?? susah sangat ke tulis salam??? aku bukan ape, kita yang islam ni ade perbezaan dengan bukan islam contohnye, bagi salam, solat.. kalau smua tu kita x buat , tak bagi salam kat orang solat tinggal.. ape perbezaan kite dengan orang bukan islam??? kte aurat pun x tentu lagi nak tutup... mungkin kte tutup , tapi tak smua... kebayakan perempuan menutup kpala lengan , tapi, kaki?? anda terlupa bahawa kaki juga adalah aurat.. ingat Solat itu adalah perbezaan kita dengan yang bukan islam... ini bukan nak menghina orang yang bukan islam mereka solat tapi lain caranya dengan kita right?? so yang tak solat lagi tu, tolonglah solat sesiape yg meninggalkan solat org itu adlah lbih teruk drpde org yang melakukan zina...bagi yg laki malu2 lah, korang tu akn jdi kalifah di hari kelak.. korang tu bakal pemimpin, so, jangan lah kte kalah dengan kaum hawa... bagi kaum hawa, jangan jadikan "ABC=Allah bagi cuti" tu sebagai alasan... kalau x ABC jgn pndai2 ckp ABC kang Allah bagi darah tu tak berhenti2 baru tahu...sekian...Aidid Zikir Saufi...

0 comments:

Post a Comment