Tuesday, 24 January 2012

Pagi2 berat nk bngun ..

Assalamualaikum , hari ni hari start sekolah memandangkan aku sekolah kat sekolah khas untuk budak2 islam so xdehlah penghuni cina...ade pun Islam dah... cikgu pun yg ade , tamil je...yg lain melayu dn kadazan , xdeh yg cina...sbb tu cuti 2 hari je...kedekut cuti kan sekolah aku?? hahaha ,...aku hari ni demam tau , sebab semalam aku jalan2 terkene hujan palee aku lpe nak mamam ubat panadol , tu yang panas suhu badan aku yang teramat tapi sempat gak on9 tau...dasyat kn?? yelah bosanlah aku...so pnjam laptop walid japp nak on9 nak hilangkan demam yang menyusahkan diri aku nie...xlme pun aku on9 kejap lagi aku off9lah...:D hebat kn??? tapi , aku memang selalu mcm nie..kene hujan mesti skit yelah golongan darah aku pun , golongan darah cepat sakit...klu x asma time2 hujan , demam + asma lah . . Asma aku ni dah mcm2 cre nk bgi ilang tpi still gk x ilang2...heran aku di buatnye...haishhh...

Saturday, 21 January 2012

cuti menggila...

Assalamualaikum..hari ni cuti yang sangat membuat aku gila...homework bertimbun banyaknya...bagai nak gila aku di buatnya,...biologi , kimia , fizik , pen. Islam , add maths , maths , bm , sejarah , english , dn terakhir bahasa arab ! banyak kan memang bnyk... add maths ade 10 soalan , bm ade 5 buah karangan , english ade 3 karangan , sejarah nota bab 2 dn 3 berserta power point untuk pembentangan gerila...pendidikan islam pelajaran 2 , 14 ade 15 soalan smuanya.. maths bab 1 semua latihan sampai latihan page's akhir , kimia nota berserta soalan2...fizik hafal kuantiti fizik , berserta soalan dn nota...bilogi kerja kumpulan berserta nota..memang mengilakan...klu x buat smuanya secara gerila..memang aku xkn dpt siapkan dlm mse 1 mnggu...cikgu nak buli kterorg..jhtnye...hahaha..never mine...org ckp , lme2 da biase smuanya akn senang...am i right ??? yess i'm...

Thursday, 19 January 2012

Kesah Aidid's di sekolah menengah tinngi...(form4)

Assalamualaikum...semalam dah 16 hari aku ke sekolah....dengan gelaran pelajar sains tulen...mengambil lebih kurang 11 subjek kat sekolah...semuanya subjek killers bagi aku lah...memang payahlah nak study, Add maths boleh lah tahan...tapi tadi aku try jawab soalan yang Walid bagi alhamdulillah dpt...:D biologi lagi 1 hal , agak mencabar keimanan aku sebagai seorang pelajar yang amek sains tulen...agak mencabar jugak walaupun tidaklah seberapa sebab walid aku pun cikgu biologi..:D hahaha...Fizik aku still x abis fikir...kenapelah aku boleh  cakap susah sngt lah nak bwak subjek tu???? tapi secara am neyrr memang susah pun...aku rse fed up nak teruskan berada di kelas sains tulen , kelas pertama pulak tu...kalau bukan sebab walid bnyk berikan bimbingan rohani aku dah terjun dah bangunan tingkat 4 tu..nak tengok gak aku tahan ke tidak,...hahah nak tunjuk hero sikit , tengok2 mayat dah jadi daging kisar..hahaha, kimia adalah susah sikit...tapi macam senang je aku rase rsenyelah...kimia mcm sains biase cme mndalami skit , belajar pasal atom2...tapikan ramai yang ckap aku boleh, cme sje nak bebankan diri dengan kesusahan...yg memecahkan otak aku sebenarnye Arab tinggi , dah nme pun TINGGI mestilah susah...lebih mendalami berbanding komunikasi...aku rse nak tkar skolah...lagi 1 selain dri tekanan dari segi aliran 1 lagi aku masalah dgan sory bdak ni...dri hari aku ckp aku ske dy..dn mnunjukkan rse ske dkat dy , dy mmang dah xpenah layan aku..agak nye da ade pkwe..alah kesahnye kan ?? aku pn ade mkwe gak lah...aku niat bkn ape...cme nk jdi frens...tu je bkn lebih...:D asallah nak balas chat pun payah ?? cari mcm putus jekan...dah lah da lewat besok nak jalan ke KL...

Saturday, 14 January 2012

Banyak cabaran kan...

Assalamualaikum...hahaha lme x updated...yelah dapat on9 sekali dlm seminggu je...lain2 hari xleyh...dlm perjanjian dengan walid mcm tu...kalau ikut ak nk je ak on9 tiap2 hari updated blog tpi busy lah kat skolah...dengan Fizik , Kimia , Biology , Add maths dn Perikaunan adoohh....mncabar...lebih2 lagi bahse Arab ni...sungguh2 mncabar...kdang2 dgan x dsngajekan...mngeluh jgakkan...yelah bukan alang2 susahnye bhasa Arab tinggi ni , isi2 dy brbeza skit dgan komunikasi..komunikasi senang , x deh lah ssah kn...tpi ape pun "So far So good " lah jgak kn....kwn2 pun ramai yg pindah skolah berasrama penuh ade yang masuk KISAS dn ade jugak pergi ke seremban , sampai sorg tu ad yang terbang ke sarawak dn sabah..member2 perempuan ramai jgak yang pindah pergi ke MRSM dn SBP2 yang terdekat..kekasih hati aku pun dah pindah..HAHA , aku dgan budak tu dah x contact langsung , email dy sampai hari ni aku tunggu still x smpai2..agaknye da ade pkwe kott kat MRSM tu...smge anda berbahagialah dgan Pulau Pinang pesanan buat Mahbubah q , jge diri aww...tau lah kat pinang tu ramai mamat2 nsem...tpi jgelah kunci nme q..:D Assalamualaikum...

Friday, 6 January 2012

Wahai blogger..

Assalamualaikum..rasanya ni first post untuk 2012...hahaha , lme x updated (rasenye)...bosan,sunyi sepi hidup...aku hidup penuh dengan tekanan...hahaha aku tak dapat tawaran ke KISAS, selangor..tapi Walid dengan Ummi aku cakap "tak payah lah nak skolah jauh2..sme je , sekolah kat johor jelah dok dengan tok wan" aku bagi respon senyum...itulah diri aku..senyum selagi mampu...menangis kalau tak mampu...x peh lah..mentah2 aku tolak tawaran pergi KISAS memang sayang..tapi ape boleh buat , x deh restu ibubapa..aku tak kesah lah..:D yang penting aku leyh study lagi...btw, aku tak jadi sekolah oversea...aku baru 3 hri kat sna..walid nan ummi aku dah tempah ticket untuk aku balik malaysia...tidak ke sadiss ? memang sadiss aku ingat dah kene buang tadi rupanya caring juga kan ibubapa aku kat aku...:D