Friday, 7 December 2012

Sengal jugaklah..

Assalamualaikum, lame x jenguk .. tahun depan msti langsung xdpt jenguk, tpi jgn rsau.. lepas ak spm ak jenguk la.. :D hehe, kisah hati aku ni mcam makin parah.. klu lah c isya ni depan mate ak , nk je ak baling dy.. suke2 je dy mention Farah dgn Zafirah kt twitter.. kalau jeles, buat cre jeles.. ngok! -_- amek kau.. pempuan ni ya Allah ego dy, kalah ego ak yg melangit.. ak pun x deh hati habuq mcm bdak ni.. kalau boleh, satu hari tu dy nk maki ak je.. entah besar mne dose ak kt dy smpai nk maki2 ak.. gila bodoh taik, demikian la ayt si budak ni.. dy memang budak pn, aku no komen la dgn budak ni.. Dah berbagai kata ku ucap, ceyh nak pujangga plk.. Sorry ! ak bkn budak sastera ! :D , aku budak budak.. HAHA x memasal jdi budak, sedar la diri tahun depan nak masuk tingkatan 5 dah.. Makaih, cepatnye mase berlalu.. Bagai ape ntah.. -,- malas nk fkir doo !! ape nak buat erk?? aku rasenye tak boleh tido mlam ni, tpi klu da tkut sngt , pakse jelah mate ni terlelap, org kte lme2 penjam mte, terpejam jgak.. tpi ak igt lepas on9 nk tngok buku, dah lame tak tngok buku entah ingat lgi ke tak ak dgn pelajaran ak.. Perghh !

Sunday, 18 November 2012

Sekian lame..

Assalamualaikum.. lame kiranya sy tak update blog ni.. blog ni dah lame terbiar, sorry x dpt nak jdi aktif.. pembloger nak SPM plk thun depan, sorry korang ea.. minta maaf sgt2.. ;) baru2 ni, pembloger pergi tau tmpt ni.. negara jiran jugak.. insyaAllah nnty pembloger share gambar2 kat sane eh.. klu tertarik, korang pn blh pegi sane.. inshaa Allah.. :)

Tuesday, 6 November 2012

Lamenye tak updated..

Assalamualaikum, ade lg x knl aku ni ?? Dah lme x jenguk, tdi adik ak nk on9.. tpi ak x kasi, ak nk on9..:D hahaha..Tuan empunya blog ni dah ade makwe baru tau.. name dy NurFarain, alhamdulillah.. dpt jgak, dahlah cntik , memahami plk tu..:) smoge ianya bkn sementara., yg lme tu, bkn mmng x deh jodoh.. ak mls nk kutuk2, sbb dy dlulah yg sy puja, xkn dah clash trus nk maki maki bagai.. mse couple, kemain syg kn? asl da clash nk maki2.. Memang dpt dose kering je nnty.. Aku lbih ske brdamai.. x ske ak kusut2 haih.. Mcm bdak2 je, bdak2 pun xske ptus2.. Bler ptus, dorang msti nk smbung blik.. itulah Kebahagiaan :) Tahun depan, ak nk struggle, xnk kalah haih dgn makwe.. malulah klu makwe lebih pandai, biar seimbang..;) Persaingan sihat org panggil doakan kmi bahagia.. Amin..

Monday, 4 June 2012

ape yang awak sorok sangat tu ?

Assalamualaikum...sy x faham awk kn ?
ye mmng..terus terang, susah sy nk fahami awk skrng ni...
ape sy nk bt ea ? sy kn dah warning..
jgn sbut WORD tu, berti sy x ske lah tu...knpe ssh sngt ke nk fham ??
ke kene ulang sampai 5000 kali ? mcm tu ke ??
klu mcm tulah ... sy akan buat hri2...
sy x suke awk bt ckp perkataan tu...fham x ???
ni fham ke tdk...tpi nnty awk akn buat jgak kn ??
awk xkn x fham sy ckp ni ???
ke buat2 xfham.. ape yg awk sorok sngt dri sy sbnrnye ??
cbe bgtau sye...?? ktekan blh bncang..

Sunday, 20 May 2012

pemergian dua cahaya mata yang aku sayangi...

Assalamualaikum... pemergian dua cahaya mata yang amat aku nanti2kan dan aku sayangi...pde 27.3 x silap...penerbangan dri sabah ke KL mmbuatkn ibuku terase skit di bahagian perut..dan pde  mse itu kandungan ummi sdah pn berusia 8bln 2 mnggu.. ibu ku di kjarkn ke hospital sbaik shja memberi tahu kpd walid ku ketuban pecah...tdak lma 4 jam ibu dlm blik berslin..lbih kurang pkol 2...1 insan baru yang dikrniakan nama Aidil Zikri Saufian tlah slmt di lahir...

3 jam lepas ibu lahirkan Fian... Dr. bergegas , tngok adik aku... then dr. bgtau walid aku yang adik aku Allah dah amek..al-Fatihah, smge adik aku d tempatkan di kalangan org2 yg soleh...

Pada 3 mnggu lepas , ummi dpt thu ummi mengandung... smnggu slps itu walid aku accident..banyak dugaan jgak lah... then hri ni , ummi aku terjatuh kat bilik air... darah banyak kluar...kdungan  3 mnggu...sedihnye...adik aku yg ni xdptd knal pasti sme ade perempuan atau lelaki...walid kat hospital, redha mndengar anak ke 7 nya gugur...



Aidil Zikri Saufi..

keguguran kali ke 2...